Mednarodno usposabljanje

Domov / Oznaka: "Mednarodno usposabljanje"
Socialno vključevanje v mladinskih centrih

Socialno vključevanje v mladinskih centrih

Predstavnici Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD), Monika Kotnik in Marta Frasz, sta se udeležili šestdnevnega mednarodnega tečaja usposabljanja “Social inclusion in youth centres”, ki se je odvijal v Celju. Nadaljuj >>

Mladi o medkulturnosti

Mladi o medkulturnosti

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v Celjskem mladinskem centru izvedel 11 – dnevno mednarodno usposabljanje »HOID«, na katerem je udeležene iz 8. evropskih držav usposobil za izvajanje Uric medkulturnega dialoga. Izobraževalne modele je MCDD razvil v sklopu projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga (MAMD). Na usposabljanju so imeli_e udeleženi_e tudi možnost diskusije s predstavniki_cami kulturnih in etničnih manjšin na teme LGBTQI, romska in muslimanska kultura ter migracije. Sodelovali_e so: Jasmina Ahmetaj iz Terne Roma, Faila Pašić Bišić iz Društva UP, Mitja Blažič iz Društva Legebitra, in nepovezana aktivista iz vrst imigrantov_k Hazbije Bytyqi ter Daniel Gliserino Huaman Quispe. Udeleženi_e so na usposabljanju pripravili_e tudi nove modele na temo beguncev. Usposabljanje je bilo financirano v programu Erasmus+, ki ga izvaja Evropska komisija.

Vir in foto: MCDDMLADI O MEDK. SLIKA 1.jpg SLIKA 2

Mednarodno usposabljanje: do clothes make the man

Mednarodno usposabljanje: do clothes make the man

Konec marca in v začetku aprila je v Potsdamu potekal mednarodni trening na temo kostumografije in diskriminacije s pomenljivim vprašanjem v naslovu – Do clothes make the man? Štiriintrideset udeležencev iz dvajsetih držav je dva tedna ramišljalo o gledaliških kostumih in scenografiji, ter možnosti uporabe le-te pri delu z mladimi. V okviru izobraževanja so si udeleženci ogledali tudi predstavo v gledališču Maxima Gorkega, obiskali gledališče Hansa Otta v Potsdamu in izdelali kostumografski načrt za lik po svoji izbiri.