Majhni koraki, velike spremembe! Začni s souporabo ene same naprave in postopoma nadgradi trajnostne navade. Izkoristi prednosti skupne rabe, ker “sharing is caring”.

TOČKA SOUPORABE V MCDD

V MC Patriot, stavba Mladinskega centra Dravinjske doline (Žička cesta 4a, 3210 Slovenske Konjice) je vzpostavljena točka souporabe, ki omogoča brezplačno souporabo elektronskih naprav.

Za brezplačno izposojo so na voljo nekatere naprave MCDD, vabimo pa tudi uporabnike, da prinesejo naprave, ki jih morda več ne potrebujejo in jih tako vključijo v sistem souporabe.

Kontakt

ponedeljek- petek
7.00 – 15.00

Telefon: 031 314 696
Mail: ales.susak@mcdd.si

MC Patriot, Žička cesta 4a

NAPRAVE ZA BREZPLAČNO IZPOSOJO*

  • Kotni brusilnik
  • Baterijski zvočnik Ibiza
  • Več naprav

*Nekateri dodatni predmeti so namenjeni za souporabo na lokaciji MC Patriot (Žička cesta 4a, 3210 Slovenske Konjice) in se jih ne premika (3D tiskalnik, stacionarni računalnik plastifikator,…).

POTEK IZPOSOJE:

Točka souporabe v MCDD je aktivna vsak delovni dan med 9.00 in 15.00 oziroma po prehodnem dogovoru z Alešem Sušakom. Pri njem lahko tudi preverite, če je želena naprava na voljo ali izposojena in kdaj bo ponovno na voljo.

Prevzem naprave se opravi v Mladinskem centru Dravinjske doline (Žička cesta 4a, 3210 Slovenske Konjice). Ob prevzemu se izpolni evidenčni list..

Izposoja je za mlade do 35. leta starosti brezplačna.

NAMIG: dodajali bomo dodatne naprave za možnost souporabe.

Če potrebuješ še kakšno informacijo več, smo na voljo.

MCDD se je za vključitev v mrežo slovenskih mladinskih centrov, ki so hkrati tudi točke souporabe, odločil na povabilo Mreže MaMa. Projekt Sharing is caring poteka v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o., in sicer v sklopu njihovega projekta Life Spodbujamo e-krožno.

Pod okriljem projekta bodo mladinski centri zaživeli kot točke souporabe, kjer si bodo mladi lahko izposodili ali skupaj uporabljali električne oziroma druge naprave ter tako krepili vrednote krožnega gospodarstva in trajnostno ravnanje. Mladi, ki sodelujejo pri vzpostavitvi točk souporabe, bodo pod mentorstvom mladinskih delavcev pridobili nova znanja in izkušnje kako krožno gospodarstvo vzpostaviti v praksi v lokalnem okolju.

ELEKTRONSKE NAPRAVE

Kotni brusilnik

Električni vrtalnik

Baterijski vrtalnik

Vibracijski brusilnik

Električni skobeljnik

Prenosni računalnik

Baterijski zvočnik