vinske vibracije

Domov / Oznaka: "vinske vibracije"
Vibrirali so

Vibrirali so

V prireditvenem centru Patriot so po adaptaciji prostorov potekale Vinske vibracije. Gre za program informiranja različnih generacij, s poudarkom na mladini, o enološki kulturi in spodbujanja zmerne kulture pitja vina z namenom preprečiti zlorabo in prekomerno pitje alkohola. Vinske vibracije so tokrat gostile mlade vinarje in vinarke iz štajerskega vinorodnega okoliša. Po pokušanju dobrih vin in lokalnih prehranskih izdelkov so obiskovalci in obiskovalke prisluhnile ansamblu Papir, ki je s svojim nastopom navdušil. Na dogodku je bilo izbrano tudi najboljše vino po mnenju obiskovalcev in obiskovalk, ki je dobilo naziv »fino vino«. To bo na voljo v vinskem butiku, ki je bil v delu Patriota urejen v sklopu projekta Izobraževalno – tržni model »Vinske vibracije«. Projekt sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Vinske vibracije v Patriotu

Vinske vibracije v Patriotu

 

V   soboto, 29.8., so v  prireditveni dvorani Patriota potekale že četrte letošnje Vinske vibracije. Tokrat so bila na vrsti vina rose. Rose vina so pridelana iz grozdja rdečih sort in sicer po metodi pridelave belih vin. Mladi so tako lahko več  izvedeli o različnih vrstah rose vina v Sloveniji.  Predstavilo se je  šest vinarjev oziroma vinskih kleti in sicer : Vinska klet Zlati grič, Vina Pavlič, M- vina, vinska klet Sanctum, Vinogradništvo Založnik ter Hiša vina Doppler.

Za kulinarične dobrote je poskrbela Gostilna Grič. Obiskovalci so tako lahko uživali ob različnih okusih rose vina in tudi izvedeli kakšna hrana se najbolje prileže h kapljici vina rose, ki ima sicer značilno svež karakter, kar vinu daje pitnost tudi v vročih dneh. Udeleženci Vinskih Vibracij so tako lahko izvedeli marsikatero zanimivost o vinih rose. Bliža se tudi uradna otvoritev trgatve, tako da so lahko obiskovalci, ki se ukvarjajo z vinogradništvom, lahko  izvedeli marsikaj uporabnega za prihajajočo jesen.