Zimska šola kreativnosti

Mladinski center Dravinjske doline je v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center v februarju za otroke pripravil tridnevno Zimsko šolo kreativnosti.

Mladi so se poučili o pustovanju na slovenskem, si izdelali korantijo in skupaj s Koranti iz Lancove vasi preganjali zimo. Pod mentorstvom Erika Vodenika iz Društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice so spoznali reciklirane materiale v arhitekturi ter gradili hiše iz tulcev, predstavniki Okoljsko raziskovalnega zavoda pa so mlade in varovance Lambrechtovega doma starejših poučili o tem kako preprečevati nastajanje odpadkov in prispevati k varovanju omejenih naravnih virov. V sklopu tematskega dne »Destinacija Rogla – Pohorje« so mladi poskušali dobrote lokalne kmetije Lamperček – Obrul iz Oplotnice ter se pod mentorstvom prostovoljk Laure in Lili Pletikos naučili izdelati cvetlice iz platna. Po kreativni delavnici je sledil pohod do vinske kleti Zlati Grič, kjer so se mladi skozi voden ogled seznanili s celotnim postopkom pridelave vina.

Ob koncu so se mladi odpravili še v športno dvorano, kjer so jim članice Twirling kluba Slovenske Konjice predstavile šport twirling – konvencionalni šport, ki ga sestavljajo plesni, akrobatski in gimnastični elementi v povezavi z rekvizitom, twirling palico, in z glasbeno spremljavo.

Projekt Socio VGC sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada. (N. L.)