Zgodbe o uspehu

Predstavljamo najnovejši projekt Urada RS za mladino, elektronsko knjigo, v kateri se prvič na enem mestu predstavlja kar osemdeset organizacij, ki delujejo v mladinskem sektorju v Sloveniji.

Gre za “jagodni izbor” projektov, najboljših, najbolj zanimivih in najbolj drznih praks. Med njimi je tudi Mladinski center Dravinjske doline (Zbornik, stran 95 – 96). Namen projekta je dokazati, da je ta sektor prodoren, barvit in hkrati tudi pogumen, saj pogosto presega vzorce običajnega delovanja drugih socialnih skupin v naši družbi.

Pričujoči zbornik z naslovom Zgodbe o uspehu povezuje večleten trud in prizadevanja mnogih delujočih posameznikov in skupin znotraj mladinskega sektorja Slovenije, hkrati pa je dokaz, da se nam za razvoj mladinskega dela in mladinskih politik v Sloveniji ni treba bati, saj se navkljub mnogim oviram prikazuje v zmagoviti luči. E-knjiga je ponudila organizacijam priložnost, da jih poveže ter da povedo, kako dobri so, in kako s svojim prispevkom še izboljšujejo skupno podobo mladinskega sektorja v Sloveniji.

Zgodbe o uspehu

Upamo, da bo nova izdaja pripomogla tudi k pomembni nalogi, ki je še pred nami: to je nadaljnja krepitev zavedanja o pomembnosti razvoja mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Vabimo vas, da elektronsko knjigo prelistate in po želji objavljate ali delite na povezavah ter tako pripomorete k našemu skupnemu cilju – več za mlade v Sloveniji.