V duhu sodelovanja

Tudi letos smo se pridružili vseslovenski akciji Slovenske filantropije »Dan za spremembe«, ki je potekala že deseto leto zapored. V sklopu tega smo organizirali delovno akcijo Žinkana, katere glavni namen je apelirati na aktivnost lokalnega prebivalstva, da pripomore k lepši in posledično tudi bolj povezani lokalni skupnosti. Letos smo v sklopu Žinkane uredili navijaške tribune v športnem parku Slovenske Konjice. K uspešnosti akcije je pripomoglo tudi 20 prostovoljcev in prostovoljk, ki so prišli iz vrst Kluba študentov Dravinjske doline, tabornikov in tabornic iz Društva tabornikov Rod belega konja Slovenske Konjice, Hokejskega kluba Yeti Slovenske Konjice in Zavoda za šport Slovenske Konjice. Pri organizaciji delovne akcije pa sta nam pomagali Občina Slovenske Konjice in JKP Slovenske Konjice.

»Na Žinkani sem sodeloval že večkrat. Veliko mi pomeni, da lahko skupaj s svojimi sokrajani naredim nekaj za naš kraj,« nam je zaupal eden izmed prostovoljcev in pokazal, da se Konjičani zavedajo pomembnosti aktivne lokalne skupnosti.

Za uspešno izvedbo delovne akcije, pomoč ter prispevke se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali pri organizaciji in izvedbi delovne akcije.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.