Ustvarjalne počitnice

Izvedli smo tudi drugi termin Poletne šole kreativnosti. Mladi so lahko uživali v različnih ustvarjalnih delavnicah, kjer so spoznavali mezoameriška predšpanska ljudstva in njihovo bogato kulturo. Izdelali smo preproste ročne statve in se preizkusili v tkanju obeskov ter inkovsko igro patolli.

Skupaj z gasilci in gasilkami iz Prostovoljnega gasilskega društva Slovenske Konjice so spoznali zgodovino gasilstva na Konjiškem in njihov poklic. Svoje znanje o požarni varnosti smo preizkusili v kvizu o gasilstvu. Kako dobri bi bili pri gašenju požarov pa smo preverili skozi mokro vajo vedrovka. Lidija Sodržnik nam je preko izdelave škatel za shranjevanje v obliki gasilskega vozila predstavila delo Zbirnega centra CERO. Za posladek pa smo spekli mafine, ki smo jih okrasili z gasilskimi motivi.

Ugotavljali smo, zakaj se psi in mačke ne marajo. Svoje teorije smo zapisali v zgodbe, ki smo jih predstavili s pomočjo lutk, ki smo jih sami ustvarili.

Svojo kondicijsko pripravljenost so preverjali v okviru destinacijskega dneva Rogla – Pohorje. Skupaj z Marjanom Marzidovškom iz Planinskega društva Loče smo se povzpeli na Ljubično. Pred poletno vročino pa smo se umaknili v Terme Zreče.

Poletna šola kreativnosti je izvedena v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče. (N. K.)

Več fotografij si lahko ogledate tukaj:

1. dan 
3. dan
5. dan