Ustvarjalen zaključek počitnic

Skupaj z Večgeneracijskim centrom Zreče smo mladim v sklopu Šole kreativnosti Zreče, popestrili še zadnji teden poletnih počitnic.

Tako smo s pomočjo stripovskih junakov in junakinj spoznavali in raziskovali problematiko globalnega segrevanja ter sestavili in posneli kratki kampanji za ozaveščanje o tej problematiki. Pridružil nam je tudi Aleš Vrabič iz Modelarskega društva Slovenske Konjice. S pomočjo njihovih modelov letal in drona smo se dvignili visoko nad oblake. Spoznavali smo mezoameriška predšpanska ljudstva in njihove bogate kulture. Svoje ročne spretnosti smo preizkusili pri izdelavi preprostih statev in obeskov za ključe. Da nas lahkota ni preveč mučila pa smo si pripravili tortilje z zelenjavo. Raziskovali smo, zakaj se psi in mačke ne marajo. Svoje teorije pa zapisali v zanimive zgodbe, ki smo jih s pomočjo lutk tudi zaigrali. Govorili smo tudi o zgodovini olimpijskih iger ter si jih v telovadnici vrtca Zreče priredili tudi sami. Svojo kondicijsko pripravljenost smo preizkusili pri igranju rakovega nogometa in pri igri med dvema ognjema ter premagovanjem ovir. Zadnji dan avgustovske Šole kreativnosti Zreče pa smo spoznavali kmečko obrt mlinarstva in tudi sami naredili svoja vodna kolesa. Preizkusili pa smo tudi stari vikinški recept za kruh.

Šola kreativnosti Zreče je izvedena v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj:

Prvi dan

Drugi dan

Tretji dan

Četrti dan

Peti dan