Usposabljanje za mlade na temo trajnostnega razvoja v Veliki Britaniji

V mesecu marcu je v Veliki Britaniji potekal o usposabljanje  z naslovom »Education for sustainable develpomnent training«, ki je potekal v okviru projekta Erasmus+.

Preko Mladinskega centra Dravinjske doline so se  udeležile tečaja tri punce in sicer: Maruša Kuk, Barbara Knez in Natalija Žlavs.

Usposabljanje na temo trajnostnega razvoja je potekalo v  Asha centru blizu kraja Gloucester v Veliki Britaniji.  Na usposabljanju so bili udeleženci iz naslednjih držav: Slovenije, Bolgarije, Hrvaške, Nemčije, Italije, Litve, Poljske, Portugalske, Romunije in Velike Britanije.

Projekt je trajal 7 dni, ter dodatna 2 dni, ki sta bila načrtovana za prihod in odhod udeležencev.

Namen projekta je bil spodbuditi mlade k razmišljanju o trajnostnem razvoju. Glavni cilj programa je bil  razvijanje kompetenc mladinskih delavcev pri uporabi izobraževanja za trajnostni razvoj (ITR), med državami EU, ki uporabljajo neformalne izobraževalne metode.

Metode, ki se uporabljajo med izvajanjem programa, spodbujajo celovit pristop k trajnostnemu razvoju, vključno s tremi stebri: socialnih, gospodarskih in okoljskih razsežnosti. Metodologija je  temeljila  na neformalnem izobraževanju.

Več o poteku projekta  in o dogodivščinah, ki so jih punce doživele, si lahko preberete na spodnji povezavi, kjer je udeleženka Barbara Knez sproti pisala  zanimiv blog.🙂