Start up vikend socialnih inovacij 2016

Novus_clanekSTARTupV

V Slovenskih Konjicah je med 6. in 8. majem potekal Start up vikend socialnih inovacij 2016, ki se je pričel že v petek dopoldan s posvetom Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva med mladimi.
Na podjetniškem dogodku so sodelovali mladi programerji, oblikovalci, tehnologi in socialni podjetniki ter dokazali, da je mogoče v treh dneh od prve zamisli do realizacije popeljati poslovne ideje s pozitivnimi družbenimi učinki.
Dogodek se je začel s predstavitvami poslovnih idej.
O vseh idejah se je glasovalo in okrog najboljših so se izoblikovale ekipe, v katerih so sodelovali mladi udeleženci iz celotne Slovenije.
Mladi so poslovne ideje nadgrajevali in pripeljali do delujočega prototipa, pri čemer so jim na pomoč kot mentorji priskočili izkušeni gospodarstveniki in uspešni podjetniki.
Start up vikend socialnih inovacij se je zaključil s predstavitvijo dela ekip, na zaključni prireditvi pa so bili izbrani tudi najboljši projekti.

Mladim sta se pridružila tudi predsednik vlade Miro Cerar (v soboto) ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek (v petek).

Start up vikend socialnih inovacij v sklopu izvajanja vladnega strateškega projekta spodbujanja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije organizira:
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v sodelovanju z Ustvarjalnikom, Mladinskim svetom Slovenije, Mladinsko mreža MaMa, Občino Slovenske Konjice, Šolskim centrom Slovenske Konjice Zreče, Mladinskim centrom Dravinjske doline, Regionalnim stičiščem NVO savinjske regije Novus, Centrom za kulturne prireditve Slovenske Konjice in partnerji.

 

Galerija

 

Logotipi NOVUS maj 2016 text in MCDD