Skozi dimenzije in mite

Otvorili smo e-razstavo z naslovom ‘Miti in dimenzije’, perspektivnega lokalnega umetnika, Gašperja Sojča. Zase pravi, da je že od mladih nog zelo kreativen tip osebe, saj se ob vsakem prostem trenutku ukvarja z umetnostjo. V njegovi razstavi je uporabljen grafični način risanja, kjer so zelo izpostavljene linije in kombinacije črno-belega kontrasta. V vsakem delu je nešteto majhnih detajlov, za katere je Gašper porabil več ur in veliko potrpljenja.

Gašper pravi: »Kar se tiče tematike in naslova razstave ‘Miti in dimenzije’, je glavna inspiracija vzeta iz raznih pravljic, legend, folklor kultur sveta in novel znanih avtorjev, kot so Stephen King in H. P. Lovecraft. Vsaka ilustracija pripoveduje zgodbo o glavnem liku skozi dimenzije in mite pravljičnih svetov. Nekatere ilustracije so bolj satirične narave, druge bolj pravljične, povezuje pa jih to, da je vsak lik sestavljen iz več majhnih elementov narave.«

Razstavo si lahko ogledate na Facebook strani MC Patriot, na Instagram profilu mc_dravinjskedoline, v aplikaciji Artsteps ali v živo v prostorih MC Patriota.