Seminar v Španiji- kako z neformalnim izobraževanjem do službe

Vedno več mladih v Evropi se spoprijema s težavo iskanja službe in z brezposelnostjo. Ne glede na smer študija, je največja težava pomanjkanje izkušenj, ki jih zahteva delodajalec.

Mnoge neprofitne organizacije se tako trudijo ustvarjati socialno okolje, kjer bi mladi lahko s pomočjo neformalnega učenja pridobili izkušnje in reference za nadaljnje delo.

Cilji seminarja, ki je konec maja potekal v obmorskem mestu Vilanova i la Geltrú v Španiji, so bili, da bi mladinske delavce podučili, kako spodbuditi mlade k prostovoljstvu in kako jih usmeriti k prevzemanju odgovornosti za svoje znanje, torej usmeriti v sodelovanje v različnih projektih, kjer lahko pridobijo izkušnje s pomočjo neformalnega učenja.

Na seminarju smo mladinski delavci iz Španije, Estonije, Grčije, Slovenije, Bolgarije, Romunije, Italije, Nemčije, Turčije, Malte, Češke, Latvije in Poljske pridobili znanje o uporabnih metodah kako identificirati, prepoznati, oceniti in predstaviti delovne kompetence mladim, da bodo razumeli pomembnost neformalnega učenja in kako jim pomagati pri razvijanju samostojnosti in motivacije za iskanje novih interesov v učenju ter posledično pri iskanju službe (Eva Jereb).