Pre visit – All human has rights – Ciper

Mladinski center Dravinjske doline, v mesecu juliju pošilja šest mladih na mladinsko izmenjavo v prijetno vasico Agros, ki se nahaja v srcu otoka Ciper, katero organizira organizacija Youth Dynamics iz Cipra. Udeleženci bodo sedem dni sodelovali na projektu, katerega tema je promocija človekovih pravic in osveščanje udeležencev o evropskem državljanstvu in njihove vloge v razvijanju človekovih pravic.

V sredini meseca aprila se je že odvilo tridnevno srečanje osmih mladinskih voditeljev, kateri so si ogledali kraj kjer bo potekala mladinska izmenjava in uskladili program projekta.

Agros je turistično zelo priljubljena vas, ki je zgrajena na nadmorski višini 1100m na gorovju Troodos, ki je oddaljeno 45 minut vožnje severozahodno od glavnega mesta Nicosia. Vas ima približno tisoč stanovalcev a kljub majhnemu številu prebivalcev premore svojo gimnazijo, zdravstveni dom, policijsko postajo, številne hotele itd.

Mladinske izmenjave, ki bo potekala od 18. do 25. julija se bo udeležilo 60 predstavnikov, starih med 18 in 24 let iz osmih evropskih držav (Ciper, Slovenija, Makedonija, Italija, Grčija, Romunija, Hrvaška in Bulgarija).