Počitnice polne dobrih vibracij

V sklopu projekta Socio – večgeneracijski center smo mladim zopet popestrili prvomajske počitnice s Spomladansko šolo kreativnosti. Prvi dan Spomladanske šole kreativnosti je zaznamovala stara obrt  lončarstvo. Tadeja Vrečko nam je predstavila delo z glino in z lončarskim vretenom. Mladi so se lahko tudi sami preizkusili v vlogi lončarjev in lončark z delom na lončarskem vretenu. Kasneje pa so iz modelirne mase naredili posodice za shranjevanje.

Torek je potekal v pozitivnih vibracij. Šola kreativnosti je gostovala v Lambrechotvem dom z medgeneracijsko kreativno delavnico. Družili smo  se z varovanci in varovankami doma ter skupaj pobarvali obeske iz modelirne mase, ki so jih mladi pripravili dan prej.

Spoznali smo tudi zgodovino olimpijskih iger in si jih v športni dvorani Slovenske Konjice priredili tudi sami.  Mlado so se tako pomerili v različnih športnih igrah.

Projekt Socio VGC sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Sofinancirata ga tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče. (N. K.)

Več fotografij si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Dan lončarstva

Dan pozitivnih vibracij