Obveščamo

Domov / Oznaka: "Obveščamo"
Razumevanje socialnega podjetništva skozi oči antropologa

Razumevanje socialnega podjetništva skozi oči antropologa

Vabljeni na predavanje prof. dr. Vesne V. Godina:»Razumevanje socialnega podjetništva skozi oči antropologa; kaj socialno podjetništvo je in kaj bi moralo biti?«, ki bo v torek, 17.11. ob 10.00, v prostorih hotela City, ulica kneza Keclja 22, Maribor (dvorana B).

Pričakujte osvetlitev socialnega podjetništva, kjer bo upoštevano slovensko zgodovinsko vzpostavljeno razumevanje socialnega kot nadrejenega drugim vidikom družbe.Odgovor na vprašanje, zakaj je socialno podjetništvo projekt, ki bi pri Slovencih lahko dobil visoko stopnjo soglasja in podpore? Kdaj ob katerih pogojih bi to podporo lahko dobil? O socialnem podjetništvu bodo govorili iz zornega kota socialne in kulturne antropologije.
Kot uvod bo Združenje Slovenski forum socialnega podjetništva na kratek in humoren način predstavilo svoje področje dela.

Predavanje je namenjeno vsem, ki poznajo socialno podjetništvo, tistim, ki vedo o socialnem podjetništvu malo in tistim, ki ne vedo nič.

Več o dogodku najdete tukaj.

 

Skupaj smo uspešno pomagali društvu za pomoč zavrženim živalim

Skupaj smo uspešno pomagali društvu za pomoč zavrženim živalim

Mladinski center Dravinjske doline je v sodelovanju z Pomoč živalim v stiski – Katja Novak ter podjetnico Retro Bjba v sklopu Poletne šole kreativnosti izvedel dva tematska dneva, v sklopu katerih so se otroci učili družbene odgovornosti ter pomena ponovne uporabe starega tekstila, kot tudi odgovornosti do živali. Preko delavnic so zašili prikupne mačkone in kužke in jih nato ponudili zainteresiranim na dražbi. Akcija je bila uspešno izvedena in jo z oktobrom 2015 Mladinski center Dravinjske doline zaključuje. V akciji se je za namen oskrbe živali zbralo 160 €, ki jih je društvo Glas živali že prejelo. Društvo sporoča, da bodo denar porabili za zdravljenje Tori, mlade, pred letom dni odvržene, a najdene mucke.

HVALA vsem, ki ste prispevali!

Izmenjava: izobraževanje o človekovih pravicah in demokratičnih vrednotah

Izmenjava: izobraževanje o človekovih pravicah in demokratičnih vrednotah

Med 24.1. in 31.1.2016 bo v Ankari v Turčiji potekala mednarodna mladinska izmenjava. Mladinska izmenjava je namenjena mladim, starim med 15 in 25 let.

Tema mladinske izmenjave so človekove pravice, spodbujanje aktivnega državljanstva pri mladih, državljanske pravice in zavedanje le teh. Debata bo tekla tudi o zakonih, enakosti, pravičnosti, diskriminaciji in demokraciji.

Stroške nastanitve in prevoza krije organizator.

Kdaj? 24.1. – 31.1. 2016.
Kje? Ankara, Turčija.
Kdo? 4 mladi, aktivni, željni novih dogodivščin in znanj (15-25 let) in 1 mladinski delavec.

Za prijavo in več informacij piši na: laura.krancan@mcdd.si.

Šprotna društva v Slovenskih Konjicah se predstavijo

Šprotna društva v Slovenskih Konjicah se predstavijo

V četrtek, 24. septembra bo Zavod za šport Slovenske Konjice  organiziral predstavitev športov in športnih društev na Konjiškem. Namen prireditve je, da starši in otroci dobijo informacije o posameznem športu in načinu treninga na enem mestu. Na tak način se bodo lahko otroci lažje usmerili v določeno športno panogo in se vpisali v ustrezen klub oziroma društvo.

Sodelovanje na prireditvi so potrdili:

 • Karate društvo Loče
 • Ženski košarkarski klub Konjice
 • Miki šport
 • Teniški klub Konjice
 • Plezalni klub Slovenske Konjice
 • Konjiška Atletska Šola
 • Alpska šola
 • ND Dravinja
 • Twirling klub Slovenske Konjice
 • Taekwondo klub Slovenske Konjice
 • Plesno društvo step by step
 • Boks klub Slovenske Konjice
 • Strelsko društvo Slovenske Konjice
 • Aikido klub Slovenske Konjice

Vsak od klubov bo prikazal praktični prikaz treninga in športnih veščin, prav tako pa bodo organizirane info točke, kjer boste dobili informacije o urnikih treningov, vpisninah in ostalih pomembnih informacijah.

četrtek, 24. september ob 15:00 uri

Športna dvorana Slovenske Konjice

Predvideno trajanje: 2 uri

Vabljeni, da se predstavitve udeležite v čim večjem številu.

VSTOP JE PROST!!!

Maribor skozi rožnata očala

Maribor skozi rožnata očala

Vabljeni na dogodek  “Kdo se boji rožnatega moža”, ki je prvi dogodek v sklopu projekta “Maribor skozi rožnata očala”.

Predstavili bodo brošuro Skozi rožnata očala, kasneje pa se bodo z zanimivimi gosti v prijetnem vzdušju Salona uporabnih umetnosti, pogovarjali  o homofobiji (kaj, kdo, zakaj, kje?).
Več informacij najdete tukaj.

 

 

 

Projekt “Gledam širše, vidim več”

Projekt “Gledam širše, vidim več”

RAD SPOZNAVAŠ NOVE LJUDI IN NJIHOVE ZGODBE?

Vsakih 14 dni, od 24. septembra dalje, ob 18h v Ustvarjalniku na Zemljemerski ulici 12 v Ljubljani, lahko spoznate zgodbo priseljenca, ki si je v Ljubljani ustvaril dom in jo pod budnim očesom priznanega fotografa Matjaža Tančiča povejte skozi fotografijo!

Več informacij najdete tukaj ter na FB.