Noč – moč neformalnega

Po vsej Sloveniji bo že tretjič potekala akcija pod imenom »Noč – moč neformalnega«. Njen namen je širšo javnost opozoriti na uporabno vrednost neformalno pridobljenega znanja, ki je velikokrat ključnega pomena tako za celostni razvoj, kakor tudi za karierno pot in zaposlovanje vseh udeleženih.

Akcijo bo  organiziral Mladinski center Dravinjske doline v sodelovanju z nacionalnim koordinatorjem akcije Zavodom Nefiks pod okriljem mreže MINVOS (mreža izobraževalnih  nevladnih organizacij). Potekala bo od mraka do polnoči, po večjih slovenskih mestih. Poleg  MCDD bodo sodelovale nevladne organizacije, društva, inštituti, mladinski centri, mreže iz Ljubljane, Maribora, Kopra in Slovenskih Konjic. Skupaj se bo po vsej Sloveniji predstavilo več kot trideset nevladnih organizacij.  Vsebine se bodo predvajale preko projektorjev na ulične zidove ter na televizijskih zaslonih gostinskih lokalov v centrih mest. V Patriotu se bo projekcija predvajala na televizijskem zaslonu.

Predstavitev dela nevladnih mladinskih organizacij bodo potekala v obliki zabavne video in foto prezentacje, kjer bomo  obiskovalcem predstavljali pomen svojih dejavnosti v domačem in širšem okolju.