Natečaj za mlade : DAVKI IN JAZ

Z javnimi financami država zagotavlja delovanje in distribucijo vrednih in pomembnih javnih dobrin, ki prebivalcem omogočajo boljše življenje, kot so šolstvo, zdravstvo, varnost. Za zagotavljanje teh dobrin in storitev, ki so za dobrobit posameznika in družbo ključnega pomena, država pobira davke in prispevke tako od posameznikov kot od podjetij.

Na pomen davkov v vsakdanjem življenju pa vsak posameznik (pre)pogosto pozablja. Storitve, ki jih omogočajo javna sredstva, pridobljena tudi s pomočjo davkov, zaznavamo kot samoumevne, zato pogosto klonemo pred navidezno mamljivimi ugodnostmi sive ekonomije.

Da bi se mladi spomnili, kaj nam davčni sistem prinaša v vsakdanjem življenji, Inštitut za mladinsko politiko prireja natečaj ‘Davki in jaz’. Namen natečaja je besedi davek pripisati pozitivno konotacijo ter dvigniti zavedanje mladih (in druge populacije) o tveganjih, ki jih prinaša siva ekonomija.

Na natečaju lahko sodelujejo mladi od 15. do 29. leta starosti, ki na naslov Inštituta za mladinsko politiko do vključno 15. septembra pošljejo prispevek v obliki likovnega dela, fotografije, stripa ali literarnega besedila, ki obravnava temo davkov v vsakdanjem življenju. Poseben poudarek je namenjen dobrinam in storitvam, ki so jih mladi v svojem lokalnem okolju deležni s pomočjo davkov.

Kako ti doživljaš davke v vsakdanjem življenju? Kaj ti davki kot dijaku / študentu / mladi osebi prinašajo oziroma kaj ti v življenju omogočajo? Kaj ti Občina ponuja s pomočjo javnih sredstev (infrastruktura za mlade, dogodki, programi, …)?

Pusti domišljiji prosto pot in pošlji svojo idejo preko fotografije, risbe, stripa ali literarnega dela.
Sodelujoče čakajo mikavne nagrade in razstava v izbranih mladinskih centrih v Sloveniji!
Izdelke sprejemajo do 15. septembra 2015!

Več informacij o natečaju in prijavi klikni tukaj.