Mladinske kreativne produkcije

MCDD od 1. 7. 2016 do 15. 9. 2018 izvaja projekt Mladinske kreativne produkcije (MKP), s pomočjo katerega bo vzpostavil mehanizme, s katerimi bodo mladi s področja arhitekture in oblikovanja pridobivali delovne kompetence, hkrati pa se bo povečala njihova vidljivost in potreba po njihovih storitvah na trgu dela.

To se bo dosegalo sistematično skozi mladinsko kreativno skupnost mladih in izvedbe mladinskih arhitekturnih natečajev. Člani in članice mladinske kreativne skupnosti (MKS) bodo izdelovali idejne projekte za prazne prostore s potencialom glede na potrebe in želje različnih lokalnih skupnosti. Izdelava idejnih projektov bo potekala v sklopu treh modulov: »Praznine s potencialom«, »Polnjeno z znanjem in s stilom«, »Zadetek v polno«. V prvem modulu bodo člani in članice MKS raziskale temeljne značilnosti prostora, v drugem bodo izdelale idejne projekte, v tretjem pa jih bodo predstavile naročnikom in širši javnosti. V sklopu izvajanja modulov bo omogočeno strokovno mentorstvo iz prakse in Fakultete za gradbeništvo, prometni inženiring in arhitekturo Maribor.

Delo članov in članic MKS bo objavljeno v novoustanovljeni arhitekturni reviji, v sklopu katere se bodo mladi lahko izražali tudi preko kreativnega pisanja o trendih v arhitekturi in oblikovanju. Revija bo dostopna v tiskani in spletni različici.

Projektne aktivnosti bodo vključile tudi srednješolsko mladino in sicer v sklopu praktično – izobraževalnega modula »Arhi tura«, ki bo namenjen spoznavanju osnov v arhitekturi in oblikovanju.

Za zviševanje zaposlovanja mladih s področja elektro, gradbenih in drugih ved ali pa brez zaključene izobrazbe bodo v sklopu projekta MKP izvedene aktivnosti mreženja mladih s potencialnimi delodajalci. Aktivnosti bodo potekale v sklopu treh modulov: »Jaz sem«, »Kdor išče, ta najde«, »Pridem, delam, zmagam«. Mladi se bodo izpilili v pripravi življenjepisa, motivacijskega pisma in nastopa na razgovoru za delo. Omogočen jim bo izobraževalni obisk na delovnem mestu, učenje z opazovanjem in praktično delo pri potencialnem delodajalcu.

Vključitve v vse aktivnosti projekta so možne tekom celotnega trajanja projekta. Več informacij in prijave se sprejemajo na:

karmen.kukovic@mcdd.si ali anita.kracun@mcdd.si in na številko 051 308 500.

Mladi! Izkoristite priložnost, poskrbite za svojo prihodnost in združno soustvarjajte svoje možnosti na trgu dela.