Mladi v iskanju planeta Sreče

Tudi KŠDD in KDDD sta s psihološkimi delavnicami in filmskim večerom poskrbela za pestro dogajanje.

KŠDD s ciklom delavnic Pishonavt nadaljuje z raziskovanjem vesolja psihologije. Tako so na drugem srečanju iskali planet Sreče. Študentki psihologije Zala Brečko in Urška Drofenik sta predstavili t. i. pozitivno psihologijo in predstavili model P.E.R.M.A., ki zagovarja elemente psihološkega blagostanja, in sicer: prijetna čustva, zavzetost, dobre medosebne odnose, smisel in dosežke. Izvajalki sta povedali:

»Namen delavnice je mladim približati načine, kako krepiti svoje duševno zdravje preko raziskovanja svetle, močnejše plati posameznikove osebnosti.«

»Enga bumu še ži!« so se na spletnem maratonu slovenskih filmov spodbujali KDDD-jevci_ke. Mladi so se na platformi Discord družili pozno v noč ob ogledu štirih slovenskih filmov. Na spored so uvrstili filme Barabe!, Kajmak in marmelada, Petelinji zajtrk in Pr’hostar.

Veronika Dečar, predsednica KDDD, nam je zaupala:

»Mladim smo želeli omogočiti vsaj virtualno druženje in jim nekoliko približati slovensko filmsko sceno. Ob koncu zadnjega filma so bili odzivi zelo pozitivni, saj si ob poplavi vseh tujih filmov skoraj nihče ne zavrti še kakšnega ikoničnega slovenskega.«

Vse vztrajne gledalce in gledalke, ki so zdržale cel maraton, pa so nagradili s paketom, kjer bodo našli_e vse, kar potrebujejo za pristen in udoben ogled filma.