Mladi o socialnem podjetništvu in ekologiji

Konec septembra sta v sklopu programa Erasmus+ skoraj vzporedno potekala kar dva mednarodna tečaja usposabljanja. Naša predstavnika, Monika Kotnik in Blaž Sirca, sta se udeležila usposabljanja »Social entrepreneurship for a fair society … for a hopeful future«, ki je potekalo v Grčiji. Glavna tema je bilo socialno podjetništvo: kaj sploh je, kako je urejeno pri nas in drugje ter kakšne so dobre prakse tega pri delu z mladimi.

»Celotno usposabljanje je bilo zelo intenzivno, vsekakor pa dragocena izkušnja, ki je nadgradila moje dosedanje znanje, razširila moj socialni krog in me opremila z dodatnimi orodji za delo z mladimi,« je svoje vtise strnila Monika.

Štirje predstavniki MCDD, Maruša Gorinšek, Sebastijan Starc, Leja Preložnik Šegel in Nina Kovačič, pa so se udeležile tečaja usposabljanja »Get eco, stay friendly«, ki ga je v Makedoniji organiziral Volonterski centar Skopje. Pogovarjali so se o ekologiji, okoljevarstveni problematiki in o tem, kako lahko kot posamezniki pripomoremo k doseganju bolj trajnostni, okolju prijazni družbi. Skupaj z nevladno organizacijo Čist Ohrid so izvedli čistilno akcijo v bližini Ohrida, kjer so  napolnili kar 17 vreč in spoznali lokalne dobre prakse na področju ekološkega kmetovanja.

Udeleženka usposabljanja, Maruša, je dodala: »Tako usposabljanje kot tudi preostanek bivanja v Makedoniji bosta v našem spominu ostala kot zelo lepi izkušnji.«

Vse stroške udeležbe je pokril program Evropske komisije Erasmus+. Če vas zanima udeležba na projektih Erasmus+ v prihodnosti, pokličite na telefonsko številko 051 308 500.