Mladi o ekologiji

Konec aprila se je pet naših predstavnikov odpravilo na mladinsko izmenjavo »Get eco, Stay friendly«, ki je v sklopu programa Erasmus+ potekala v Litvi. Tako so se Nina Kovačič, Neli Jerot, Nik Škorjanc, Rok Hribernik in Eva Vovk skupaj z mladimi iz petih evropskih držav ukvarjali s še kako aktualno tematiko klimatskih sprememb in okoljevarstva. Udeleženci so se preko raznih aktivnosti seznanili z ekološko prakso posameznih držav in njihovo problematiko. Razpravljali so o potencialnih rešitvah ter kako lahko vsak izmed nas, kot posameznik, živi okolju bolj prijazno življenje. V prostih dneh pa so zaužili tudi kanček litvanske narave ter pomagali lokalni skupnosti pri izdelavi vrta in čiščenju opuščene posesti.

Udeleženka izmenjave, Eva, je dodala: »Kljub temu, da je projekt trajal le dober teden, smo ga zapustili z obilico novega znanja, svežimi idejami, pozitivnimi spomini in novimi prijateljstvi.«

Ob vrnitvi v Slovenijo so se v sklopu zaključne dejavnosti mladinske izmenjave pridružili na delavnicah šivanja, kjer so šivali okolju prijazne vrečke za sadje.

Mladinska izmenjava je bila financirana s strani programa Erasmus+, ki ga izvaja Evropska unija.