Kreativno med zimskimi počitnicami 2018

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je tudi te zimske počitnice poskrbel za kreativno preživljanje prostega časa osnovnošolskih otrok.

Pripravil je tri tematske dneve Zimske šole kreativnosti. V sklopu prvega se je obravnavala slovenska kultura. V goste so povabili Marjana Stramšaka iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Slovenske Konjice, ki je udeleženim predstavil nekaj podatkov iz lokalne zgodovine. Drugi dan je bil v znamenju ptic in gledališča. S KD Svoboda osvobaja so mladi pripravili domišljijske zgodbe in mikro uprizoritve na temo pregovorov o pticah. Tretji dan pa je Erik Vodenik iz Društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice izvedel dan igrive arhitekture, v sklopu katerega so mladi izdelali maketo srednjeveškega mesta.

V četrtek in petek se je MCDD s svojimi aktivnostmi priključil Šoli kreativnosti Zreče, ki je bila izvajana od ponedeljka v Večgeneracijskem centru Zreče.

Program Zimske šole kreativnosti in Šole kreativnosti Zreče se izvaja v sklopu projekta Socio VGC, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Foto galerije posameznih dni so na voljo na spodnjih povezavah: