Kreativne počitnice 2019

Tudi med poletnimi počitnicami smo v sklopu projekta Socio VGC, mladim ponudili pestre in ustvarjalne delavnice.

Med drugim smo govorili o problematiki globalnega segrevanja in na to temo ustvarjali stripe v katerih se stripovski junaki in junakinje borijo proti posledicam globalnega segrevanja. Da bodo ti imeli čim manj dela pa smo pripravili in posneli kampanje za ozaveščanje o tej problematiki.

V sklopu dneva pozitivnih vibracij smo se vzpeli na stari grad, kjer sta jim Klara Pavlič in Taja Rihtaršič predstavili osnovne jogijske vaje. Spoznavali smo tudi osnove čuječnosti ter tehnike spopadanja s čustvi, na kamnih pa smo ustvarili tudi zanimive mandale.

Spoznavali smo tudi kmečko obrt mlinarstva in tudi sami naredili svoja vodna kolesa. Dragica Črešnar iz Društva kmetic Zarja pa nam je pokazala, kako poteka peka kruha – nastale so prave krušne umetnine. Kako raste ajda bomo lahko še dolgo opazovali s pomočjo zelenih palčkov in palčic.

V nadaljevanju smo spoznali industrijsko izdelavo papirja ter se preizkusili v ročni izdelavi recikliranega papirja iz katerega so nastala zanimiva knjižna kazala. Svojo garderobo pa smo popestrili z izdelavo papirnatih zapestnic.

Da pa poletna vročina ni bila prehuda, smo poskrbeli s kopanjem v Termah Zreče.

Poletna šola kreativnosti je izvedena v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče. (N. K.)

 

Več fotografij si lahko ogledate tukaj:

  1. dan
  2. dan
  3. dan
  4. dan