Kreativen začetek počitnic

Mladinski center Dravinjske doline v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center (Socio –VGC) skrbi, da bo tudi to poletje kreativno. Izvedel je prvi termin Poletne šole kreativnosti, v katerem so pripravili različne, zanimive tematske dneve, v katerih izvedbi so sodelovala tudi druga društva, podjetja ter posamezniki in posameznice.

Teden se je začel z dnevom super junakov in super junakinj. Otroci so si izdelali svoje super junaške maske, obiskala jih je ‘herojinja v pižami’ Barbara Slaček iz Zavoda Vozim in jim pokazala, da za super junaštvo ne potrebuješ nadnaravnih moči.  Nadaljevali so z destinacijskim dnevom Rogla – Pohorje, kjer so z vzponom na Stolpnik utrjevali svojo kondicijo. Spoznali so tudi Divji zahod, izdelali svoje kavbojske klobuke, obiskali Ranč Dravinja, Tyna Cerar iz plesne šole Step by step pa je mlade naučila kavbojski ples v vrstah oziroma »country line dance«. Privoščili so ti tudi kopanje in sprostitev v Termah Zreče. Teden so zaključili s spoznavanjem arhitekture mostov in akveduktov, ustvarili grafični odtis različnih gradbenih materialov in svoj akvedukt.

Več fotografij za posamezen dan najdete tukaj:

Poletna šola kreativnosti 1.dan

Poletna šola kreativnosti 2.dan

Poletna šola kreativnosti 3.dan

Poletna šola kreativnosti 5.dan

Projekt Socio VGC sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Financirata ga tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče. (N. K.)