VODA – lutkovna predstava za mladino in odrasle

V soboto, 7. decembra, ste ob 21. uri vabljeni_e v MC Patriot na lutkovno predstavo za mladino in odrasle z naslovom VODA. Predstava je bila na festivalu Vizije – festival mladinske kulture 2019 v izvedbi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti nagrajena z Vizionarjem za lutkovno animacijo.

Izvedba: Lutkovna skupina Zrna Društva Koruzno zrno in Lutkovni Krožnik Srednje šole Slovenska Bistrica

O predstavi in zasedbi:

Že od prve industrijske revolucije poteka hladna vojna. Napetost narašča. Voda se ob analizi in iskanju krivca za nastale razmere zaradi svoje evolucijske krivde zlomi in umre. Rešiti uspejo nekaj kapljic njene nesmrtne duše, ki jih njeni krvniki zlorabijo kot zelo iskano tržno blago.

Igrajo/animirajo: Katarina Tič, Ela Novak, Katarina Brdnik, Monika Globovnik, Kaja Strnad, Zara Novak, Karmen Brezovšek, Doroteja Tomazin, Eva Ježovnik.
Dramaturgija, scenografija: lutkovna skupina Zrna, lutkovni Krožnik
Mentorica zasnove lutk in scene: Mateja Koropec – Garrett
Likovna zasnova: Tina Goričan
Izdelava lutk: Koruzno zrno – Krožnik
Ton, glasba: Urška Selakovič
Luč: Aljaž Rožič
Mentor: Matevž Gregorič
Režija: LS Zrna/Krožnik

O Društvu Koruzno Zrno:

Društvo Koruzno zrno in njegovo Lutkovno gledališče Koruzno zrno
je bilo ustanovljeno v Sl. Bistrici, leta 1997. Kot podmladek Lutkovnega gledališča je bila leta 2006 ustanovljena Lutkovna skupina Zrna. Ta se je v letu 2009 prvič koprodukcijsko in izobraževalno povezala s Srednjo šolo Slovenska Bistrica in ustanovila Lutkovni »krožnik«, ki deluje kot obšolski izobraževalni program. Njegov namen je gledališko-lutkovno izobraževanje in raziskovanje lutkovnega vesolja. Načelo »krožnika« ostaja isto; dijaki naj od blizu spoznajo vse vidike snovanja predstave. Lutke zato vedno izdelajo sami, besedilo/tekst pa nastaja ob sprotnih improvizacijah ali izbrani književni predlogi.