Otvoritev razstave Dimenzije


Podrobnosti dogodka


Razstava Dimenzije

Mladinski center Dravinjske doline vabi na otvoritev razstave »Dimenzije«, avtorja Gašperja Sojča v petek, 3. avgusta, ob 20. uri v prireditveni center Patriot.

O razstavi:
Razstavljene ilustracije so nastale z grafično obliko risanja, ki je značilna za moderne stripe in umetnost tatoo-jev. Gre za izpostavljenost linij in kombinacijo črno-belega kontrasta. Inspiracija za like oziroma dela so razne pravljice, zgodbe, legende, folklore različnih kultur in novele znanih avtorjev, kot sta Stephen King in H. P. Lovecraft. Zmes vsega naštetega je avtorja spodbudilo k ustvarjanju in risanju bitij, ki v sklopu dela povedo tudi svojo zgodbo. Nekatere ilustracije so satirične narave, druge pravljične.

Za avtorjev način risanja je najbolj značilno to, da je vsak lik sestavljen iz več manjših elementov narave, kot so školjke, kosi lesa, rastlinja, kamenja ipd.. S tem poskuša ustvariti povezavo, ravnotežje med svetlostjo in temačnostjo oziroma med temno, mračno stranjo likov in svetlo, lepo stranjo narave.

O avtorju:
Gašper Sojč prihaja iz Slovenskih Konjic in je študent Filozofske fakultete v Mariboru, smer germanistika. Zase pravi, da je že od mladih nog zelo kreativen tip osebe, saj se v vsakem prostem trenutku, ki mu ga dan podari, ukvarja z risanjem, skiciranjem in ostalimi likovnimi pristopi.