Likovne delavnice z Milanom Lamovcem – Didijem (II. sklop)


Podrobnosti dogodka


“Umetnost je ogledalo življenja.” – Lev N. Tolstoj

Odpiramo prijave na II. sklop likovnih delavnic pod mentorstvom vsestranskega umetnika, Milana Lamovca – Didija. Skozi tihožitje, ki omogoča študiozni pristop, bomo obravnavali_e temeljne pojme v slikarstvu – teorijo barv »barvni krog«.

VSEBINA:

  • primarne, sekundarne in terciarne barve
  • harmonični sklad barv
  • komplementarni barvni kontrast
  • barvna triada

OBSEG: 5 srečanj po 90 min

PRIČETEK: sobota, 23. oktober, od 17. do 18.30 ure

KOTIZACIJA: 20 EUR na osebo za 5 srečanj

LOKACIJA DELAVNIC: MCDD (Žička cesta 4a, Slovenske Konjice)

O MENTORJU:
Milan Lamovec – Didi je študiral na Pedagoški akademiji v Mariboru – smer likovna vzgoja pri prof. Ludviku Pandurju in Bojanu Goliji. Po opravljenih sprejemnih izpitih na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je študiral slikarstvo pri prof. Janezu Berniku in grafiko pri prof. Apoloniju Zvestu.
Didi, konjiški slikar, grafik, scenarist, kipar, je zasvojen z likovnim izražanjem, z iskanjem, odkrivanjem, z materiali, snovnostjo in njenimi pojavnimi oblikami, transformacijami in neobičajnimi povezavami. Didi je slikar novodobnega časa, v katerem se dopolnjujejo vplivi eksistencializma, lirske abstrakcije in nadrealizma.
Svoja dela je predstavil na več samostojnih razstavah, sodeloval na številnih skupinskih razstavah in več likovnih kolonijah. Pri Zvezi likovnih društev Slovenije je za likovna dela prejel kar 12 certifikatov kakovosti.

PRIJAVE do četrtka, 21. oktobra: https://forms.gle/YochBRiUji3w9dGp9