Les Fauves


Podrobnosti dogodka


V petek, 4. marca, ob 20. uri bomo v prostorih MC Patriota otvorili razstavo z naslovom ‘Les Fauves’ [po francosko – zveri], avtorice Nike Dimc.

Konjičanka Nika Dimc ustvarja že odkar pomni. Zato se je odločila za študij likovne pedagogike na Mariborski univerzi, ki ga je leta 2012 tudi zaključila z diplomsko nalogo o njenem samostojnem projektu Fast Art Kiosk. Kioska se morda še spomnite – oranžna kultna pojava, ki je bila nekaj let postavljena na ploščadi za avtobusno postajo v Slovenskih Konjicah. Približno v tistem času, so nastajale slike, ki bodo od naslednjega tedna dalje na voljo za ogled v Patriotovi galeriji.

Nika se sicer s slikanjem trenutno ne ukvarja, največ svojega časa porabi za kreiranje in izdelavo oblačil pod blagovno znamko Retro Bjba, s katero se ukvarja zadnjih 10 let.
Pravi, da razmišlja o tem, da bi spet poprijela za čopič in paleto. Sicer pa že od nekdaj obožuje intenzivne barve, kontraste, hitre poteze s čopičem in velike formate – četudi bodo na razstavi na ogled manjši.

Vabljeni_e!