Iskriv večer ob knjigi, kitari in kozarcu + LEO olimpijada


Podrobnosti dogodka


Mladinski center Dravinjske doline v prireditvenem centru Patriot v petek, 31. marca, ob 20. uri pripravlja iskriv večer z glasbenikom in novopečenim pisateljem Jernejem Dirnbekom. Kulturnemu programu bo sledila tradicionalna LEO olimpijada, ki jo organizira Dobrodelni LEO klub Konjice. V okviru LEO olimpijade se bodo zbirala sredstva za letovanje otrok na Debelem rtiču.

Nekaj vrstic o kulturnem programu večera:
Jernej Dirnbek je širši javnosti poznan kot nepogrešljivi član glasbene skupine Mi2, pri kateri poje in igra kitaro. Doslej se je podpisal oziroma sopodpisal pod več uspešnic skupine, kot so Pojdi z menoj v toplice, Teta Estera, Zbudi me za 1. maj, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Čakal sn te ko kreten, Čista jeba …, pa tudi pod skladbe številnih drugih glasbenih izvajalcev.

Junija 2016 je pri Založbi MIŠ izšlo njegovo prvo literarno delo, domišljijski roman »Pevci pozabljenih pesmi«, ki je požel odlične kritike tako občinstva kot strokovne javnosti. Gre za zabavno pripoved o skupini prebivalcev manjšega slovenskega kraja, ki ugotovi, da je posedanje ob kozarcu bolj zabavno, če poteka ob prepevanju viž, ki se jih junaki spominjajo iz svoje mladosti. Pa seveda še o marsičem, kar spremlja njihove usode, medtem ko se oni posvečajo petju.

Literarni večer z Jernejem Dirnbekom bo mešanica obojega. V približno uri dolgem nastopu nas bo na njemu tipičen zbadljiv in humoren način popeljal po stopinjah svojega literarnega in glasbenega navdiha. Kot pravi sam, pri tem ne bo odkrival vesoljnih modrosti, bo pa vse skupaj res zabavno. Dogodek bo torej vse prej kot le suhoparno literarno druženje.

Vstop je prost. Vljudno vabljeni in vabljene.