Delavnica priprave in prijave projektnih idej


Podrobnosti dogodka


Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska in Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) v okviru projekta »Regionalno stičišče NVO Savinjske regije NOVUS« v torek, 20. novembra, ob 16. uri vabita na brezplačno delavnico priprave in prijave projektnih idej.

Prijave in več informacij na: karmen.kukovic@mcdd.si, 041 362 878

Izvajalka: Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra

Trajanje delavnice: 2 uri

Lokacija izvedbe: Mladinski center Dravinjske doline, Žička cesta 4a, Slovenske Konjice

Ciljna skupina: Nevladne organizacije v regiji in širše (društva, združenja,…), ki iščejo informacije o sredstvih za realizacijo inovativnih idej ter potrebujejo pregled možnosti za njihov razvoj.

Več o delavnici: V okviru delavnice bodo predstavljene možnosti, ki jih imajo nevladne organizacije, da pridobijo sredstva za svoje delovanje in projekte v okviru EU programov. Cilj je tudi predstaviti ukrepe EU na področju podpore različnim projektom, inovativnim idejam. Delavnica je namenjena nevladnim organizacijam v savinjski regiji in tudi širše.

Predstavljeni  bodo razpisi v okviru EU, ki omogočajo sofinanciranje različnih projektov na različnih področjih (kultura, mladi, sociala, okolje, …) in sicer program Progess, Life, Evropa za državljane, Program Zdravje, Program Ustvarjalna Evropa, Evropski socialni sklad in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Pripravili se bodo idejni osnutki, nato pa se bo udeležencem in udeleženkam predstavila metodologija priprave projektnih idej in pisanja razpisov. Pregledali se bodo aktualni razpisi in pripravili osnutki glede na aktualne razpise.

Soorganizator dogodka je Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska. Dogodek delno financira EU.

Projekt »Regionalno stičišče NOVUS« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.