Kakšen mladinski center želijo mladi?

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) izvaja projekt Mladinske kreativne produkcije (MKP), v sklopu katerega se je izvedel mladinski arhitekturni natečaj (MAN).

V njem so sodelovali mladi arhitekti, krajinska arhitektka in oblikovalka. Zasnovali so dva idejna projekta »Mladinski center s hostlom«. Center bi se nahajal v samem centru Slovenskih Konjic. Rezultati večmesečnega dela so bili predstavljeni v petek, 31. marca, na dvoru Trebnik. Mladi so javnosti predstavili svoje arhitekturne ideje in odgovorili na problematiko Slovenskih Konjic, kjer primanjkuje namestitvenih enot. Arhitekturne rešitve, ki so nastale, poskušajo ohraniti nekdanji utrip mesta in vrniti življenje na staro mestno ulico.

Udeleženci projekta MKP so iz prvega sklopa izvajanja odnesli veliko znanja in ustvarili kvalitetne izdelke. Mlada ustvarjalka na področju grafičnega oblikovanja in oblikovanja interierja je projekt MKP komentirala: »Vključenost v projekt je zame pozitivna izkušnja, saj sem izdelala projekt, ki bo vsekakor vključen v moj portfolio. Služil mi bo kot dobra referenca pri iskanju zaposlitve.« (A. K.)

Dogodek je privabil širšo javnost.