EU Si Ti Dialog

Mreža MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije in Predstavništvom evropske komisije v Sloveniji organizira dialog z evropsko komisarko, Violeto Bulc.

Vabimo vas, da se udeležite dogodka v Kinu Šiška, 8. maja ob 16. uri, v čim večjem številu. Organiziran bo tudi pripravljalni dogodek na Dialog 5.5. v Ljubljani.

Po uradnem delu dogodka 8.5.2015, s katerim bomo obeležili Evropski teden mladih, bo tudi koncert s skupino Koala Voice.

Dialog v Ljubljani bo hkrati osrednji dogodek Evropskega tedna mladih, ki bo potekal med 27. aprilom in 10. majem 2015, in je namenjen razpravi o prihodnosti mladih in njihovemu položaju v družbi. Rezultate bomo uporabili kot del procesa strukturiranega dialoga med mladimi in odločevalci – gre za inštrument, s katerim se mladi aktivno vključujejo v dialog z odločevalci na lokalni, nacionalni ali evropski ravni.

Izkoristite priložnost, da evropski komisarki predstavite svoje videnje naše skupne prihodnosti ali zastavite vprašanje o tematikah, ki so pomembne za našo prihodnost. Zaradi časovne omejitve smo opredelili osrednje tematike, ki so uvrščene tudi med prioritete Evropske komisije.

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti: – zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta  (nove naložbe, gospodarska rast, zeleno gospodarstvo, uresničevanje kreativnih idej in spodbujanje inovativnosti), – trajnostno mobilnost (problem preobremenjenosti cestnega in zračnega prometa), – in prihodnost EU (enak dostop do koriščenja pravic in aktivno vključevanje v družbo skozi programe in politike EU, ovire pri čezmejni mobilnosti, poklici, veščine in storitve prihodnosti v EU).

Dialog bo povezoval Igor E. Bergant, voditelj RTV Slovenija.

Pomembno vlogo na dogodku bodo imeli mladi. Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih je odkrivanje potencialov mladih in njihovo sodelovanje pri oblikovanju naše prihodnosti. Na dogodku bodo sodelovali tudi udeleženci iz sosednje Italije, Hrvaške in Avstrije. Tolmačenje bo zagotovljeno.

Dialog bo trajal 90 minut.

Dogodek predstavlja odlično priložnost za vzpostavljanje dialoga z odločevalci. S svojo udeležbo boste pokazali, da ste pripravljeni sodelovati v dialogu za boljši jutri in naslavljati izzive in probleme, s katerimi se soočajo mlade generacije v Sloveniji in drugod po Evropi.

Obvestilo o zasebnosti: Ker bo dogodek sneman, fotografiran in javno predvajan, vas vljudno prosimo, da ob prijavi navedete, če ne želite biti na nobenem posnetku. V dvorani bomo zagotovili prostor, ki bo omogočil vašo zasebnost.

plakat eu dialogZa dodatna vprašanja in pojasnila smo vam na voljo na dialog@mreza-mama.si ali 041 804 069. V naprej nam lahko posredujete tudi vaša vprašanja. 

Vabimo vas tudi k aktivnemu sodelovanju na družbenih omrežjih z uporabo hashtaga #EUdialogues.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosimo, da se do 4.5.2015 prijavite preko obrazca (spodaj) ali na elektronski naslov dialog@mreza-mama.si in potrdite udeležbo.

PRIJAVA

Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava. Število udeležencev dogodka je omejeno, zato vas spodbujamo, da s prijavo ne čakate na zadnji trenutek.

MCDD organizira prevoz z avtobusom. Prijave se zbirajo na naslovu: laura.krancan@mcdd.si