E-cikliraj delavnice

Mladinski center Dravinjske doline je v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS d.o.o. v sodelovanju z Zavodom Mladinske mreže MaMa, na Šolskem centru Slov. Konjice izvedel delavnico E-cikliraj.

Mladi so na štirih omizjih razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami. Udeleženci delavnice so iskali načine, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico in iskali odgovore ter rešitve za njihovo ločevanje, ki so jih na koncu tudi predstavili vsem zbranim. Tekmovali so tudi v kvizu in iskali ideje za slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju.

Mladi so se na dogodku seznanili z vsemi zbirno predelovalnimi skupinami e-odpadkov in odpadnih baterij, s pomembnimi aktivnostmi projekta in zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije e-ciklira. Spoznali so lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Dotaknili pa so se tudi obdelave in ponovne uporabe tovrstnih odpadkov.

Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor. (N. H.)